Wandelen over de Kattenbosserheide

Beschrijving: de wandelroutes door het gebied Kattenbosserheide zijn niet alleen interessant vanwege de natuur, ook cultuurhistorisch zijn de wandelingen een belevenis: het geeft een beeld van het historisch landgebruik van eeuwen geleden. Langs de beek lagen de vruchtbare landbouwgronden. Hogerop was er daarentegen plaats voor droge heiden waar vroeger de kuddes schapen graasden en waar heideplaggen werden gestoken voor de potstal. Met de Molse Nete als natte as tussen de heidegebieden Eynderheide (ten noorden) en Kattenbosserheide (ten zuiden) op de hoger gelegen gronden krijgt u een idee hoe delen van de Kempen er vroeger uitzagen. De historische Leyssensmolen met de omliggende naaldbossen maken het plaatje compleet.

Duur: afhankelijk van de gewenste afstand:

- 2,2 km (groene rechthoeken): ongeveer 45 minuten
- 6,5 km (oranje cirkels): ongeveer 1 uur 45 minuten
- 9,4 km (rode driehoeken): ongeveer 2 uur 30 minuten

Locatie: het startpunt ligt op de kruising tussen de Kerkhovensesteenweg en de Zandstraat - 6 km van congrescentrum De Soeverein.

Prijsindicatie:  infobrochure: € 2,50, te verkrijgen bij Toerisme Lommel of aan de balie van De Soeverein.

Tips:

- De wandelroute is bewegwijzerd: volg de bordjes met - naargelang de gewenste afstand - de groene rechthoeken, de oranje cirkels of de rode driehoeken.

- De route aangeduid met groene rechthoeken (2,2 km) is volledig aangepast voor rolstoelgebruikers.

- Huur een fiets (fietspunt Park de Soeverein) om bij het startpunt te geraken en combineer zo de wandeling met een gezellige fietstocht. Klik hier voor meer info.

- Wenst u in groep naar het startpunt te vertrekken? Geen probleem, op aanvraag kan er een shuttlebus worden voorzien.