Lommel: Business Is Our Nature - Nature Is Our Business

De stad Lommel profileert zich als een natuurlijk ondernemende stad met een groot recreatief-toeristisch potentieel waar het gezellig en kwaliteitsvol is om te wonen. Lommel wil als stad een voortrekkersrol spelen in alternatieve energie en energiebesparing. Met haar natuurlijke omgeving en wijdvertakte, toeristische aanbod van groene recreatie profileert natuurstad Lommel zich nog sterker als een plaats waar je opnieuw energie opdoet na het leveren van arbeid. Even tot rust komen in de natuur om de batterijen weer op te laden, ook dát is Lommel.

Lommel, economische groeipool

Lommel is een van de belangrijkste economische groeipolen van Vlaanderen. De gunstige ligging van Lommel in de West-Europese context en het aanbod van zeer goed uitgeruste bedrijventerreinen garanderen dat de economische ontwikkeling ook in de toekomst aanwezig zal blijven. Centraal gelegen tussen drie grote Europese industriepolen, met name de Vlaamse Driehoek, de Nederlands Ruit en het Duitse Ruhrgebied, beschikt Lommel momenteel als enige in de regio over een aaneengesloten industriegebied van 460 ha dat direct aansluitbaar is op het historische tracé van de IJzeren Rijn.

Lommel, winkelstad

Wist u dat Lommel de derde winkelstad van Limburg is? Lommel kent een uitstekende winkelmix van gerenommeerde handelszaken en bekende winkelketens. Tenslotte heeft de stad een uitstekend aanbod aan horecazaken met zonnige en aangename terrasjes.

Lommel moet je zien, beleven, voelen

Lommel is geen stad om "even" aan te doen. Neem dus rustig de tijd om te genieten. Op zoek naar een teambuilding of ontspanning tussen het vergaderen door? Neem dan zeker hier eens een kijkje.