Blauwe Kei - De Maat

Beschrijving: deze wandelroute gidst u door drie unieke natuurgebieden met elk hun eigen karakter. U wandelt langs hooilanden, loofbossen, heide, vennen, ondiepe vijvers en zelfs moerassen! Alles samen, een verrassend stukje natuur op de grens tussen Lommel en Mol met een leuke geschiedenis. Wist u bijvoorbeeld dat Blauwe Kei zijn naam ontleent aan een - onder het zand verdwenen - grenssteen die de grens tussen Mol en Postel aangaf? Anderzijds heeft Russendorp, het gehucht dat boven het kanaal ligt, niets met Rusland te maken, maar alles met het dialectwoord voor graszoden.

Tijdsduur: afhankelijk van de gewenste afstand:

- 4,3 km (groene rechthoeken): ongeveer 1.00 uur.
- 8,7 km (gele zeshoeken): ongeveer 2.10 uur.
- 10,9 km (rode driehoeken): ongeveer 2.40 uur.

Locatie: het startpunt van deze wandeling is de Blauwe Kei - 9 km van congrescentrum de Soeverein.

Prijsindicatie: infobrochure: € 2,50, te verkrijgen bij Toerisme Lommel of aan de balie van de Soeverein.  

Tips:

- De wandelroute is bewegwijzerd: volg de bordjes met - naargelang de gewenste afstand - de groene rechthoeken, de gele zeshoeken of de rode driehoeken.

- Huur een fiets (fietspunt Park de Soeverein) om bij het startpunt te geraken en combineer zo de wandeling met een gezellige fietstocht. Klik hier voor meer info.

- Wenst u in groep naar het startpunt te vertrekken? Geen probleem, op aanvraag kan er een shuttlebusje worden voorzien.