Wandeling De Watering

Beschrijving: de Watering leeft dankzij een ingenieus bevloeiingssysteem. Dit is een rechtstreeks gevolg van het plan van de Belgische staat om in de 19de eeuw in de Kempen aan kolonisatie te doen. Een woest, schraal, droog heidegebied in Lommel kwam hiervoor in aanmerking. De doelstelling was om van deze oppervlakte een vruchtbaar gebied te maken. De Watering geeft ondertussen aan niet minder dan 120 vogelsoorten een onderkomen en is een echt plantenparadijs: meer dan de helft van deze planten komt niet meer voor in andere gebieden in België. De wandelingen gebeuren onder leiding van natuurgidsen van Natuurpunt Noord-Limburg. Deze natuurvereniging beheert ook de herstelde, authentieke vloeiweiden in de Watering. Enkel in de broedmaand mei zijn bezoeken niet mogelijk. Een aanvraag voor een bezoek dient minimaal 3 weken voor de gewenste datum te gebeuren.

Tijdsduur: 2.30 uur

Locatie: Het Wateringhuis - 7 km van congrescentrum De Soeverein.

Aantal deelnemers: er kunnen maximaal 25 personen meegaan per gidstocht

Tarieven: € 60 euro voor een gids


Tips: 

- Breng eens een bezoekje aan museum De Kolonie en het Wateringhuis

- Huur een fiets (fietspunt Park de Soeverein) om bij het startpunt te geraken en combineer zo de wandeling met een gezellige fietstocht. Klik hier voor meer info.

- Wenst u in groep naar het startpunt te vertrekken? Geen probleem, op aanvraag kan er een shuttlebusje worden voorzien.