Bezoek GlazenHuis, Huis van de Stad met glaskunstcollectie

Beschrijving: Lommel geniet grote bekendheid vanwege het fijne, witte zand dat omstreeks 1850 werd “ontdekt”. Van dit witte zand wordt het fijnste glas gemaakt. Hiermee creëren kunstenaars dagelijks schitterende glasobjecten in het glasatelier van het GlazenHuis, het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst. Maar u kunt er ook wisselende tentoonstellingen met, rond en over glas bekijken. Het GlazenHuis benadert glas vanuit alle mogelijke gezichtspunten: artistiek, functioneel, ambachtelijk en hedendaags, maar ook conceptueel, industrieel en historisch. Het GlazenHuis heeft overigens een zeer bijzondere architectuur. De glazen kegel, met een hoogte van 30 meter, torent op bijna doorzichtige wijze uit boven het stadscentrum van Lommel. In het gebouw vindt u ook de grootste zandcollectie ter wereld.
Tenslotte wordt onder begeleiding een bezoek gebracht aan het Huis van de Stad: een mooi staaltje glaskunst in hartje Lommel en slechts op enkele passen verwijderd van het GlazenHuis. Het Huis van de Stad wil een open huis zijn, een gebouw dat helder en transparant is. Het is tevens een plaats waar tal van stedelijke (glas)kunstwerken tentoongesteld worden. Nadien kunt u in het stadscentrum terecht voor een hapje in een van de vele restaurantjes. U kunt die horecagelegenheden alvast ontdekken op www.visitlommel.be.
Tijdsduur: naargelang de wensen
- Zonder gids: ongeveer 1 uur
- Met gids: ongeveer 1.30 uur
Locatie: het GlazenHuis ligt in het hartje van Lommel, Dorp 14 B - 2 km van congrescentrum De Soeverein
Aantal deelnemers: er kunnen maximaal 25 personen meegaan per gidstocht.
Prijsindicatie:

  Individueel  
  volwassene EUR 5,00
  kinderen <12j EUR 3,00
  kinderen <6j Gratis
  Groep  
  groep >12 pers. EUR 3,00 pp
  Rondleider

GlazenHuis EUR 40,00
Huis van de Stad EUR 60,00

Tips:
- Het GlazenHuis is elke dag (behalve maandag) te bezoeken tussen 10 uur en 17 uur. 's Maandags is het GlazenHuis gesloten.
- Combineer uw bezoek met een leuke wandeling door de afstand tussen het congrescentrum en het startpunt te voet te overbruggen.
- Huur een fiets (fietspunt Park de Soeverein) om bij het GlazenHuis te geraken en combineer zo je activiteit met een gezellige fietstocht.
Klik hier voor meer info.
- Wenst u in groep naar het startpunt te vertrekken? Geen probleem, op aanvraag kan er een shuttlebusje worden voorzien.