De Sahara van Lommel: helderblauw meer, zand en geurende naaldbossen

Beschrijving: combineer uw vergadering met een bezoek aan de Sahara via een van de vele bewegwijzerde wandelroutes. De Sahara is een grote zandvlakte die lijkt op een miniatuurwoestijn. Het contrast met de nabijgelegen waterplassen, ontstaan in voormalige zandgroeves, maakt dit gebied tot iets unieks. De open zandvlakte en waterplassen worden omzoomd door berken- en dennenbossen. Het gebied is erg kwetsbaar en delen ervan zijn daarom afgesloten; daar krijgt de natuur voorrang. Zo biedt de Sahara ruimte voor mens én natuur.
Nog een pluspunt: de wandelroute doorheen de Sahara vertrekt vlak voor het congrescentrum van De Soeverein. Via de balie van De Soeverein kunt u hangmatten uitlenen om mee te nemen op de wandeling. U kunt ze tussen de bomen bevestigen in de daarvoor voorziene ankerpunten. Benieuwd hoe de Lommelse Sahara en omgeving er vanuit de lucht uitzien? Dat kan je met eigen ogen ontdekken vanaf een 30 m hoge uitkijktoren. De indrukwekkende constructie beschikt over drie platforms die je een wijde blik op de omgeving bieden. Mensen die minder goed te been zijn, kunnen het onderste platform van de toren bereiken via een hellend vlak.

Tijdsduur: afhankelijk van de gewenste afstand

- 4 km (oranje bollen): ongeveer 1 uur
- 7 km (rode driehoeken): ongeveer 2 uur

Locatie: de wandelroutes starten bij De Soeverein

Prijsindicatie: infobrochure kost € 2,50 en is te verkrijgen bij Toerisme Lommel of aan de balie van De Soeverein  

Tips:

- De wandelroute is bewegwijzerd: volg de bordjes met - naargelang de gewenste afstand - de oranje bollen of de rode driehoeken.
- De wandeling van 7 km gaat ook langs de spectaculaire voetgangersbrug en enkele gezellige horecazaken.

Opmerking: door het losse zand zijn deze wandelroutes ontoegankelijk voor rolstoelgebruikers.