Kattenbos, met andere ogen kijken

Beschrijving: deze wandeling is gericht op waarnemen met al uw zintuigen. De bedoeling is om u te laten onthaasten en tegelijkertijd meer te leren over uw leefomgeving. Onderweg ontdekt u tien landschapsspots of kijkpunten die u op een andere manier naar het landschap laten kijken. U wandelt tussen muren van zand van de landduinen, u kan door gekleurde glasbollen op een andere manier naar het Hoefijzerven kijken, u kan in een zitkuil letterlijk met uw hoofd tussen de heide zitten, u kan lekker languit liggen luisteren naar het kraken en ruisen van de dennenbossen, u ziet reeën drinken in een waterpoel, u gaat met een geluidsfragment 14 000 jaar terug in de tijd, of… u steekt iets op over de geschiedenis van het landschap. De tiende en laatste landschapsspot is de plek waar de Leyssensmolen staat. Ook komt u onderweg, hoog in de bomen, een kunstwerk tegen van landschapskunstenaar Will Beckers. Zijn kunstwerk stelt het web voor van een Mijnspinnetje dat gangen in het zand maakt en daarboven zijn web weeft. Dat web heeft de kunstenaar uitvergroot nagemaakt met duizenden takken wilg. Alles samen dus een wandeling die u niet mag missen!

Tijdsduur: ongeveer 2 uur (7 km).

Locatie: het startpunt ligt op de kruising tussen de Kerkhovensesteenweg en de Zandstraat - 6 km van congrescentrum de Soeverein.

Prijsindicatie: infobrochure: € 2,50, te verkrijgen bij Toerisme Lommel of aan de balie van de Soeverein.

Tips:

- U wandelt van kijkpunt naar kijkpunt over aangelegde wandelpaden. U dient dus de genummerde wegwijzers naar de kijkpunten te volgen.

- Huur een fiets (fietspunt Park de Soeverein) om bij het startpunt te geraken en combineer zo de wandeling met een gezellige fietstocht. Klik hier voor meer info.

- Wenst u in groep naar het startpunt te vertrekken? Geen probleem, op aanvraag kan er een shuttlebusje worden voorzien.